Hőtükör fólia (buborékos fólia)

Hőtükör fólia - Bővebb leírás az oldal alján!

 

Nézet:
-5%
ÚJ
Eco padlófűtés fólia 60m2
Eco padlófűtés fólia 60m2
20 000 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
19 000 Ft
Egységár: 317 Ft/m2
-9%
Gyorskötöző 20cm fekete
800 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
730 Ft
Egységár: 7,3 Ft/db
-5%
Hővisszaverő fólia 50m2
10 000 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
9 500 Ft
 
Sorrend:

Mi az a hőtükör fólia és hol alkalmazzuk?

Hogy megérthessük a hőtükör fólia működését, illetve képet kaphassunk a hőtükör fólia tulajdonságairól, mindenek előtt azt kell tisztázni, hogy mi az a hőtükör. Fizikai tanulmányaink során tanultunk a hőterjedésről. A hőterjedés egyik formája a hősugárzás. Ez úgy működik, hogy egy meleg, hőleadó felületről hősugárzás indul el. A napjainkban egyre elterjedtebb példa erre az infrafűtés. De lehet ez egy padlófűtés, vagy akár egy radiátor is.
Ha ezt a hőt szeretnénk visszaverni, akkor a hősugarak útjába akadályt kell képezni. Ahogyan a tükör visszaveri a fényt, a hőtükör ugyanúgy képes visszaverni a keletkezett hő jó részét.
A hőtükör fólia egyik oldalát alumíniumréteg borítja, és ez az, ami a hő visszaverődése szempontjából a legfontosabb elem. Alkalmazásával a hőmegtartás nagyságrendekkel hatékonyabban tud megvalósulni, hiszen a belső tér hőmérséklete azonos, vagy majdnem egyforma szinten tartható.
Ahhoz tehát, hogy elkerüljük a hőveszteséget, mindenképpen javasolt a hőtükör fólia alkalmazása például padlófűtések esetében. Ez esetben beszélhetünk akár a kültéri aljzatok fűtéséről is. Amennyiben ezekben az esetekben metalizált hőtükör fólia kerül a burkolatok mögé, a hővisszaverő fólia párazáró és légzáró, egységesen terítve hőtükrös réteget alkot, és így csökkenti a kiáramló hőveszteséget. 

Hőtükör fólia, de melyik?

Erről a kérdésről nagyon sok vita folyik, még a szakemberek között is. Nem igazán van egységes álláspont. Azonban egy dolgot semmiképpen nem szabad figyelmen kívül hagyni. Ez pedig az első részben már említett fizika. Tetszik, nem tetszik, a fizika törvényei körbe vesznek bennünket, és érvényesek. Ezekkel, mint ahogyan a számokkal – tényekkel – nem érdemes vitatkozni.
Azt mondja a fizika, hogy a tökéletes hőtükrözés egyik feltétele a légrés. Igen ám, de például a korábban említett padlófűtés esetében hol van a légrés? Nos, sehol. Szükség van tehát valamire, ami légrést képez, hogy a hőtükör fólia tökéletesen tegye a dolgát. Ami pedig ezt lehetővé teszi, az a buborékos hőtükör fólia, hiszen az biztosítja a megfelelő légrést. Azt is tudni kell, hogy ha légrésről beszélünk, akkor legalább egy milliméter kell legyen az optimális eredmény eléréséhez. Esetünkben ez adott. És ha már a buborékról beszélünk, érdemes azt is megemlíteni, hogy a buborékok nem csupán a légrés biztosítását szolgálják, de segítik megfelelő fekvést, és nem mellesleg még a szigetelésre is rásegítenek. Tehát azt javasoljuk, hogy válasszon buborékos hőtükör fóliát a készletünkből. De bármilyen kérdése lenne a hőtükör fólia kapcsán, úgy keressen bennünket bármelyik elérhetőségünkön, szívesen segítünk!

És még a radiátorok mögé is jó?

A válasz egyértelműen igen. Ha valakinek radiátoros fűtése van, és a radiátor mögé a falra teszi a szigetelő fóliát, akkor az ott is jól hasznosul. Miért? Mert a radiátorból kiáramló hősugarakat visszaveri, azokat a szoba felé tereli, nem engedi azokat a falba jutni, amivel felesleges hőveszteséget okoznánk.