Buborékos boríték

Buborékos boríték - bővebb leírás az oldal alján!

Nézet:
-18%
Buborékos boríték 14/d (D4)
60 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
49 Ft
Egységár: 49 Ft/db
-17%
Buborékos boríték 15/e (E5)
64 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
53 Ft
Egységár: 53 Ft/db
-16%
Buborékos boríték 17/g (G7)
88 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
74 Ft
Egységár: 74 Ft/db
-14%
Buborékos boríték 18/h (H8)
98 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
84 Ft
Egységár: 84 Ft/db
-16%
Buborékos boríték 20/k (K10)
160 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
135 Ft
Egységár: 135 Ft/db
Sorrend:

Hogyan született a buborékos boríték?

Egy kudarc következtében. Kissé talán különösen hangzik valami megszületésére a szó, pedig esetünkben valóban ez történt. 1957-ben két mérnök – Alfred Fielding és Marc Chavannes – úgy döntött, hogy műanyagba zárt légbuborékokból készítenek háromdimenziós tapétát. Nos, ez a próbálozás kudarcot vallott, azonban ami ennek a kísérletnek az eredményeként született meg, a légpárnás csomagolóeszköz. Rájöttek ugyanis, hogy ez a termék alkalmas lehet a biztonságos csomagolásra. Így a találmányukkal mégis világraszóló sikert értek el. A buborékos fólia egészen rövid idő alatt a világ egyik legkedveltebb védőcsomagolásává vált.
A dobozokban és a borítékokban található műanyagba zárt buborékok elnyelik a szállítás során a csomagot érő ütődések energiáját, ezáltal megvédik a benne lévő küldeményt a sérüléstől. Így a feladó nyugodt lehet afelől, hogy a küldemény sértetlenül fog megérkezni a címzetthez.
És azt kell mondjuk, hogy a gyerekeknek is nagy örömet okoztak vele, hiszen bizonyára mindenki emlékszik rá, hogy milyen jó volt ezt a gyerekkorunkban pukkasztgatni.

Buborékos boríték? Igen, ha a hagyományos nem felel meg.

A buborékos boríték tulajdonképpen a hagyományos boríték testvére. Ám amíg egy hagyományos borítékban levelet, különféle dokumentumokat tudunk feladni, addig a buborékos boríték alkalmas sérülékeny küldemények célba juttatására is. Ezt a buborékos boríték annak a speciális tulajdonságának köszönheti, hogy egy vastag légpárna, egy úgynevezett buborékfóliás bélés található a belsejében.
Méretét tekintve sem lehet okunk az aggodalomra, hiszen a buborékfólia több méretben is elérhető, így a küldemény méretéhez ki lehet választani a számunkra megfelelőt. Azért is megéri ezt a csomagolási módot választani, mert egyrészt a csomagolásra nem szükséges sok időt fordítani, másrészt pedig az előírások szerint bizonyos méret és súlyhatár felett a küldemény csomagnak számít, és az sokkal többe fog kerülni. És még egy ok.  A postán a 2cm-nél vastagabb küldeményeket már nem lehet feladni levélként. Tehát ha jól be szeretnénk csomagolni egy fontos dokumentumot, vagy apróbb tárgyat akkor bizony ez a kritérium gondot okoz. És akkor még nem is beszéltünk az ízléses csomagolásról. Mi azt mondjuk, hogy ne fáradjon a csomagolással! Ott a buborékos boríték, egyszerűen helyezze bele a küldeményét, zárja le, a többit pedig bízza a kézbesítőre! Ennyire egyszerű!

És végül egy kis érdekesség

Nézzük meg, hogy hogyan is készül a buborékos boríték! A borítékok külső része az úgynevezett kraft papír. Ahogyan azt már említettük, a belseje légpárnás fólia. Sokan nevezik ezt pukkanós fóliának, ami nem véletlen, ahogy azt az első bekezdésünkben is megemlítettük. A buborékos boríték elkészülése egy nagyon egyszerű eljárással készül, természetesen automatizált gyártással. A már említett légpárnás fóliát felkasírozzák a kraft papírra, majd egybe hegesztik.