Sztreccsfólia

Sztreccsfólia - Bővebb leírás az oldal alján!

Nézet:
Sorrend:

A sztreccsfólia más!

Miért emeljük ezt ki? Nos azért, mert az emberek nagy része nem tudja pontosan, hogy mit takar a sztreccsfólia jelentése.
Sokan keverik a vákuumcsomagolással. Ugyan nagy a hasonlóság a sztreccsfólia és a vákuumcsomagolás között, hiszen mindkettő jó szorosan körülzárja a terméket. Azonban a vákuumcsomagolás esetében a levegőt ki kell szivattyúzni, hogy vákuum keletkezzen. A sztreccsfólia esetében erre nincs szükség.
Bár hasonló tapadást mutat a tapadó fóliákkal (pl. folpack), de nem azonos velük. A legnagyobb különbség, hogy amíg a tapadó fólia alkalmas élelmiszerek csomagolására, a sztreccsfólia erre nem alkalmas.
Aztán sokan keverik még a zsugorfóliával, de ezzel sem azonos. A zsugorfólia hő hatására zsugorodik, így fejtve ki a rögzítő hatást. A sztreccsfólia esetében nincs szükség hőhatásra, hogy elérjük a megfelelően szoros rögzítést.
Tehát egy teljesen más csomagolóanyag. És nagyon kedvelik a szállítmányozással foglalkozók. Az előzőekben leírtakból talán érzékelhető, hogy mindegyiknél könnyebb vele dolgozni, viszont az eredmény kiváló.

A sztreccsfólia konkrét felhasználási területe

Ez a csomagolóanyag, ahogy már azt említettük, a raklapcsomagolás legkedveltebb fóliatípusa. A legkiemelkedőbb tulajdonsága, hogy nagyon jó nyújthatósággal rendelkezik.
Ennek a tulajdonságának köszönhető, hogy könnyedén rögzíthető vele raklap vagy csomag. És anélkül, hogy ki kellene szivattyúzni a levegőt, vagy esetleg hő hatás segítségével össze kellene zsugorítani, mint az előző részben felsorolt más fólia típusoknál. Egyetlen hátránya, hogy élelmiszer csomagolására nem alkalmas. Ezt azért megbocsátjuk neki!
Természetesen, hiszen a sztreccsfólia védi az árut a nedvességtől, a portól illetve az egyéb szennyeződésektől. Erős szakítószilárdságának köszönhetően még a lopástól is. De nézzük a konkrét feladatát.
Egyértelműen a rakomány biztosítása. A megtöltött raklapokat elsősorban azért tekerik be sztreccsfóliával, hogy szállítás alatt biztosítsák az áruk stabilitását.
A sztreccsfólia ugyanis szorosan összefogja a raklapot és a rakományt, és a képződött feszültség révén az egyes rétegeket is képes egymáshoz rögzíteni.
Egy jó minőséggel és a megfelelő tekercselési technika segítségével sok időt, fáradságot, energiát és nem utolsó sorban költséget spórolhat meg. Miért? Mert ha kevesebb energia szükséges és rövidebb a ráfordított idő, akkor nagyobb a hatékonyság és alacsonyabbak lesznek a költségek is. Ennyire egyszerű!

Mire kell ügyelni a választásnál és a fóliázáskor?

  • tekercselés

Kezdjük a fóliázással. Vagy a tekercseléssel, ha valakinek úgy érthetőbb. A legfontosabb, amire mindig ügyelnie kell, hogy a sztreccsfólia megfelelően feszüljön. De nem kevésbé fontos az átfedés sem. Ügyeljünk rá, hogy az egyes fóliarétegek a tekercselés során valamennyire mindig átfedésbe kerüljenek. Ez a stabilitás szempontjából nagyon fontos. Az ajánlott átfedés körülbelül 10 cm.

  • optimális méret

Kezdjük a vastagsággal. Az egyik legfontosabb kiválasztási szempont a vastagság. Az általunk forgalmazott méretekről tájékozódhat katalógusunkban. Arra kell ügyelni, hogy minél vastagabb, annál nagyobb a visszaalakító erő. Visszaalakító erő az, amellyel a fólia kinyúlás után újra visszakerül a normál helyzetébe. Tehát minél nehezebb vagy amorfabb a rakomány, annál vastagabb sztreccsfólia szükséges a maximális feszítés és stabilitás biztosítása érdekében.
Következő a szélesség. A szélesebb természetesen kisebb erőfeszítést igényel, hiszen nincs szükség túl sok tekercselésre. Azonban a súlya miatt nehézkesebb, így a kezelése kevésbé praktikus és fáradságosabb, mint a keskenyebb változatnak.

 

Röviden ennyit szerettünk volna elmondani, de bármilyen kérdésük, igényük van, keressenek bennünket bizalommal, tanácsot adunk, segítünk a választásban!