Buborékfólia (tekercsek, tasakok, borítékok)

Itt kiválaszhatod milyen típusú buborékos csomagolóanyagra van szükséged. Legyen az légpárnás tekercs, tasak vagy boríték azt megtalálod. Ha szigetelésbe, házfelújításba vagy házépítésbe kezdtél akkor biztos kell használnod hőtükör fóliát.

A légpárnás fóliáknak már a 2020-as évek kezdetétől számtalan fajtája közül lehet válogatni. Ezt a technológia fejlődése hozta magával.

Csoportosíthatjuk anyaga, és felhasználása szempontjából is.

Vizsgáljuk meg összetettebben a buborékos fóliákat:

 Alapvetően kis és nagy buborékos fóliákat különítünk 2 csoportra. A kis buborékos fólia átmérője 10mm, míg a nagy buborékosé 32mm. A buborékok magassága is eltér mindkét esetben, a kicsinél 4-6mm, míga nagy esetében 10-12mm az átlagos magasság. Ez máris mutat egy jelentős szempontot ami a felhasználási területek különböző lehetőségeit biztosítja a 2 különböző anyagnál.

Rétegszám szempontjából is csoportosíthatjuk a fóliákat. Gyártható 2, 3 vagy akár több rétegű kasírozott típus is.

 

Buborékos fólia

 

Általános csomagoláshoz a 2 rétegű standard fóliákat érdemes alkalmazni. Ezek anyagvastagsága 50-80my (micron) között található. Ezeknél a fóliáknál érdemes megemlíteni az Öko bubble buborékfóliát ami már 2019 óta oszlopos terméke a buborekfolia.hu palettájának. Az Öko bubble buborékos fólia a nevéből eredően 100%-ban újrahasznosított műanyag hulladékot tartalmaz. Ez gyártás során létrejött technológiai hulladékból és begyűjtött újragranulált LDPE és HDPE műanyag "szemétből készült". Szerkezete minimálisan eltér az orig első osztályú légpárnás fóliáktól, de egy erős, csomagolásra jól alkalmazható fólia.

Speciális esetekben érdemes a hagyományos buborékos fóliától kissé komolyabb csomagolási anyagot használni, ilyenkor kerül előtérbe a 3 rétegű légpárnás fólia. Ez abban különbözik a hagyományos 2 rétegű fóliáktól, hogy itt a buborék mindkettő oldalát egy-egy síkfólia, azaz fedőréteg veszi körbe. Ezt zártcellás anyagnak is nevezzzük. Itt kevésbé tudnak sérülni a buborékok, így magasabb biztonsági szintet nyújtanak a becsomagolt tárgynak.

3 rétegű nagy buborékos fólia - na ez a tökéletes védelem

Néha-néha szóba kerül érdeklődő vásárlók részéről, hogy sokat sérülnek csomagjaik a webes kézbesítések előtt. Nem mindegyik futárszolgálat körültekintő törékeny csomagok esetében sajnos. Pontosan ilyenkor a legjobb megoldás (poharak, bögrék csomagolásánál) a nagy buborékos fólia. Ez is 3 rétegű, és 120my vastag. Jól kezelhető, de mégis kissé mattabb, erősebb mint a hagyományos kis buborékos fóliák. Többféle kiszerelésben létezik, de az állandó termékeink a 0,6/50m-es, az 1,2/10m-es, és az 1,2/50m-es.

Speciális adalékkal ellátott UV stabil verziója is létezik. Ezt fóliasátrak szigetelésére, növenyek téliesítésére alkalmazza a felhasználók jelentős része.

Egyéb termékek - buborékos borítékok, és tasakok

A készre gyártott tekercses termékek tovább feldolgozhatóak. Kínálatunkban megtalálhatja a buborékos borítékokat, és a széles méret, és anyagskálán gyártott légpárnás tasakokat.

A buborékos borítékokat mindenki ismeri. Már a 2010-es években elkezdődött a webáruházak virágzásával a bélelt borítékok (buborékos boríték) fénykora. 10 féle standard méretben használja a piac, és egy tökéletes csomagolási forma kisebb kevésbé sérülékeny tárgyak csomagküldésére.

A légpárnás tasakok főként az ipart szolgálják ki, de kisebb csomagolók, gyártók is használják. Gyártási területen nagy tapasztalattal várjuk a kisebb 100-200db-os, és az ipari több 10.000db-os megrendeléseket egyaránt.

Több anyagból tudunk gyártani. 2, 3 rétegű fóliákból, áttetsző, fedett színűből, vagy akár újrahasznosított anyagból is.

Egyedi légpárnás tasak gyártása esetében meg kell határozni a méreteket, és a típust. Megrendelői igényekre gyártunk standard, és ragasztófüles tasakot is.

Szigetelj okosan, használj hőtükrös terméket

Buborékos fóliáknak egy speciális szegmensét öleli fel a buborékos hőtükör fólia. Ennek több típusa van, de lényegében mindegyik alkalmazható építőipari felhasználásra beltérbe.

Ennél a terméknél a légpárnás fóliára van felkasírozva  a metalizátum. A metalizátum a fényes hőtükrös rész. A hőtükör fólia esetében az anyagvastagságot gr/m2-ben szoktuk meghatározni, mert két féle anyagot kasírozunk össze. Ennek általásnos súlya 65-160gr/m2 között mozog típustól függően.

Ha egyéb információra lenne szüksége a buborékos fóliákkal kapcsolatban, akkor keressen minket bizalommal elérhetőségeinken keresztül.