Buborékos medence takaró fólia

 

Standard és egyedi méretű medence takaró fóliák gyártásával, és kivitelezésével foglalkozunk. Fóliáink 100%-ban 1 osztályú anyagból készülnek, speciális adalékanyagok hozzáadásával. UV stabil fóliáink vásárolhatóak folyóméterben, tekercsben, és méretre hegesztve is. 

Király kék medence takaró fóliáink között két típust különböztetünk meg:

  • Kis buborékos solar medence takaró fólia
  • Nagy buborékos solar medence takaró fólia

 

További információt a kategória fül alatt, és a termékeknél olvashat.

A buborékos medence takaró fóliákat lehet alkalmazni épített kerti medencékhez, merevfalú, és felfúható solar medencékhez is. A népszerű felfújható Bestway és Intex medencék fedésére egyaránt alkalmazható.

Miért érdemes buborékos medence takaró fóliát használni?

  • éjszakai hőtartás miatt
  • nappali hőnyerés
  • algásodás elleni védelem
  • por és egyéb szennyeződések vízbe kerülése ellen
  • vízelpárolgással szemben

 

Milyen kiszerelésben vásárolhatja meg a buborékos solar fóliát?

Termékeinket mindenki számára értékesítjük, így minden típusban kiszerelésben hozzájuthat a takarófóliához.

Vásárolhatja:

  • folyóméterben (vegyen annyi buborékos fóliát amennyire szüksége van)
  • tekercsben (ezt a kiszerelést viszonteladók számára ajánljuk, illetve ha ügyfelünk szeretné méretre vágni az anyagot)
  • méretre hegesztve (téglalap alakú, kör alakú medencékhez)

 

Milyen anyagokat különböztetünk meg?

A solar medence takaró fóliák 2 rétegű buborékos fóliák, hisz a légpárnákban levő levegő segíti az anyagot, hogy felfeküdjön a víz felszinére.

Az egyik anyagunk a hagyományos kis buborékos solar medence takaró fólia. Ez fólia 330 mikron vastag, és alap UV adalékot tartalmaz ami minimum 3 év használatot biztosít. Fontos a nem megfelelő vegyszer adagolással megrövidíthetjük a fólia élettartamát. A kis buborékos solar fólia színe fedett kék.

 

buborékos medence takaró fólia

A másik solar fólia a prémium kategóriát képviseli inkább. Ma már sokak számára jól ismert nagy buborékos légpárnás fóliát elsősorban fóliasátrak szigeteléséhez szokták alkalmazni. A nagy buborékos fóliákban körübelül 10-szer annyi a levegő mint a hagyományos kis buborékosokban. A nagy buborékos medence takaró fólia alapja is innen ered. Anyagvastagsága 330mikron, és úgyszintén fedett kék. Gyártás során adalékanyag többletet kapott ami UV3+ anyagminőséget eredményez (természetesen ennél a fóliánál is fontos a túlzott vegyszerezés kerülése). Ezt az anyagunkat ajánljuk hobby medencékhez, épített nagyméretű medencékhez, és közfürdők számára. 

 

 

Milyen kivitelben gyártjuk a medence takaró fóliát?

Mind a két buborékos fóliát tudjuk gyártani négyzet, téglalap alakúra. Az árakról tájékozódhat a menüpontokon belül. A fóliákat legyártjuk normál kivitelben, és igény esetén ringlizve is. A medence takarásoknál fel szoktak merülni egyéb igények is amihez a kiegészítő termékeinket ajánljuk: rögzítő kötél, olló, hasadások ragasztására extraerős pp hálóerősített ragasztószalag.

 

Használat, tárolás, szezonalitás

A buborékos medence takaró fóliát mindig a buborékkal lefelé nézve fektessük fel a vízre. A fólia használata nagyon egyszerű, tekerje ki az anyagot és fektesse fel a víz felszínére. A medence használata előtt pedig tekerje fel az anyagot, és tárolja biztonságos helyen. A szezonalitás minden buborékos medence takaró fóliára érvényes, bárhol is vásárolja az anyagot. A hideg téli időszakban mindenképpen téli medence takarót alkalmazzon, mert a solar fólia elsősorban szezonális takarásra ajánlott.

Vegyszerhasználat: a medence vegyszereket mindig a leírásoknak megfelelően használja, és közvetlen ne érintkezzen a fóliával.

 

Miért válasszon minket? Mert a minőség hívei vagyunk.

 

 

Gyártási idő, szállítási határidő 

Medence takaró fólia egyedi gyártásánál leterheltség függvényében 2-4 gyártási munkanappal kell kalkulálni. A megrendelés leadásánál emailen, vagy telefonon felkeressük ügyfelünket, és tájékoztatjuk a várható elkészülési időpontról.

SOS gyártás: 12%-os felár. A megrendelés leadásától számított 1 munkanapon belül elkészítjük a terméket.

Minden megrendelésnél tudunk biztosítani kiszállítást országosan. Szállítási idő alapesetben +1 munkanap (tovább értékesített szolgáltatás esetében nem tudunk időgaranciát vállalni).

Buborékos medence takaró fóliáinkról, és a kiegészítő termékekről a termék információk alatt olvashat még többet.

Medence takaró fólia vásárlói szemmel nézve

A hosszú, hideg tél, a változékony, sokszor szeszélyes tavasz után, amikor végre eljön a nyár és beköszönt a kánikula, leginkább a vízben lehet a legkönnyebben elviselni a hőséget.

Néhány évtizeddel ezelőtt, aki tehette, márpedig sokan tehették, gyakran a tavainknál, vagy a hegyeink között töltöttek nyaranta egy, vagy akár két hetet is. Izgalommal teli várakozás, lázas készülődés, pakolás előzte meg a vágyott pihenést. A nyár többi részében a strandokon hűsöltek az emberek, akár munka után, akár hétvégén.

Manapság, amikor mindenki mindig rohan és az emberek a munkahelyükön két-három ember munkáját kell, hogy elvégezzék, legtöbbször nincs lehetőség arra, hogy hosszú szabadságra induljanak. A rövid kiruccanásokat leszámítva leginkább otthon töltik a nyár nagy részét. A családdal, vagy a barátokkal kerti bográcsozást, szalonnasütést rendeznek, hogy feldobják a szürke hétköznapokat.

A szünidő beköszöntét a gyerekek mindig nagyon várják. Az iskola helyett a játszóterek, a családi házak, vagy a nyaralók udvarai telnek meg gyerekzsivajjal, játékkal.

Az utóbbi években egyre többen tehetik meg, hogy otthonra vásárolnak kisebb-nagyobb, kerek, vagy szögletes alakú úszómedencét. A medencében töltött önfeledt bulizás, pancsolás kellemes és hűsítő időtöltés a forró napokon, azonban, mint tudjuk, a nyár mindig tartogat veszélyeket. Ezek ellen azonban jelentős védelmet nyújt a solar medence takaró fólia, illetve a nagy buborékos medence takaró fólia használata. Vegyük sorra a lehetséges problémákat!

A medence fertőtlenítésére használt vegyszerek és a medence takaró fóliák

A baktériumok okozta fertőzések ellen nemcsak a közfürdőkben kell védekezni, de érdemes az otthoni strandvizet is tisztítani. A medence takaró fóliák olyan anyagból készülnek, amelyet ezek a medence fertőtlenítésére használt vegyszerek nem rongálnak meg, mivel ezek ellenállnak a vegyszerek hatásának.

A vízben elszaporodó alga és a medence takaró fóliák

A medence fertőtlenítésére használt vegyszerek megfelelő alkalmazása mellett is előfordul, hogy a vízben egy idő után alga szaporodik el.

Tegyük fel, hogy egy hosszú, fáradtságos hét után meghívjuk a barátainkat egy kerti bulizásra, lazulásra, esti, éjszakai fürdőzésre. Készülünk, bevásárolunk ételből, italból, szépen elrendezzük a környezetet a vendégek fogadására. Még büszkék is vagyunk a kis fészkünkre, hiszen a miénk, tükrözi az ízlésünket, az igényeinket és szívesen meg is mutatjuk a barátainknak.

Képzeljük el, milyen kellemetlen, amikor a felfrissülésre vágyó vendégek az alga okozta nyálkás, nyúlós kellemetlen érzés miatt inkább hazamennek. Ennek elkerülése érdekében gyakran előfordulhat, hogy a vegyszerekből többet teszünk a kelleténél. Ezek a szerek azonban igen könnyen irritálhatják a szemünket, bőrünket.

A nagy buborékos medence takaró fólia kék színe megakadályozza, hogy a medence falain a fény hatására elszaporodjanak az algák, így nem kell tartanunk az esetleges kínos percektől, sem a szem, illetve bőr irritációtól.

Hőnyerés és a medence takaró fóliák

A medencéink hőmérsékletét legtöbbször a nap melege szabályozza. Sok háznál van azonban energia alkalmazásával felfűtött víz. Pénztárca kímélő megoldás, ha a család már beszerzett valamilyen megújuló energia felhasználási rendszert a víz melegítésére. Van viszont, ahol még hagyományos energiával fűtik a vizet, ami nagy mennyiség esetén jelentős összeg lehet.

Egy hosszú, meleg nap végén, ha az otthoni munkák elvégzése és a vacsora után még van idő, mindenki ellazíthatja magát egy kicsit egy kis fürdőzéssel. Néhány percre, vagy órára megfeledkezhet a problémákról. Fel lehet dobni az este hangulatát az esti, medence körüli fényekkel, gyertyákkal. Ezek a nagy buborékos medence takaró fólia kék színét még jobban kihangsúlyozzák. A kék szín a családtagok között meghittséget kelthet, de egy kicsit előidézheti a tenger kékjének a hangulatát is.

Legfőképpen azonban, mivel mind a solar medence takaró fólia, mind a nagy buborékos medence takaró fólia által létrehozott üvegház hatás következtében a buborékos fólia légpárnái segítenek a medence vizének a felmelegítésében, a családi kasszán lehet lemérni a medence takaró fólia által nyújtott költségkímélő segítséget.

Hőtartás és a medence takaró fóliák

A frissen megvásárolt, vagy a már meglévő hordozható, vagy az udvaron megépített kültéri medencéknél sorakoznak a gyerekek, türelmetlenül várják, hogy a friss víz végre felmelegedjen. Órák is eltelnek, mire a pancsolást megkezdhetik. Minden szükséges elővigyázatosság megtétele után úgy telik el a nap, hogy napszúrást sem kaptak, a bőrük sem égett le és a vegyszerek sem okoztak szem, vagy bőr irritációt. A csodálatos, önfeledten eltöltött nap után otthon, vagy a nagyinál töltött nyári szünetnek akár minden napját szívesen töltik a gyerekek pancsolással. Átjönnek a szomszéd gyerekek is, vagy befutnak az unokatesók. De hoppá, a következő reggelre az éjszakai napfényhiány, a lehűlt levegő lehűti a medence vizét. Kezdődhet újra az órákig tartó várakozás, hogy ismét kellemes legyen a víz.

A solar medence takaró fólia, illetve a nagy buborékos medence takaró fólia alkalmazásával megakadályozhatjuk, hogy a víz az éjszaka folyamán lehűljön, ugyanis a fólia az éjszakai lehűlés ellen szigetel. Ennek nemcsak azért örülünk, mert nem kell minden nap arra várni, hogy újra felmelegedjen a víz a medencében, hanem azért is, mert kevesebb költségbe is kerül.

A tisztaság és a medence takaró fóliák

Fűnyírás után, vagy, ha fák vannak a környéken, óhatatlan, hogy a szél bele ne fújjon valamilyen szennyeződést az addig tiszta vízbe. Emellett sokszor rovarok, bogarak lelik halálukat, ami a lubickolóknak nem kellemes. Ezért állandó feladatot jelent, hogy a vizet tisztán tartsuk. A medence takaró fólia megakadályozza, hogy szennyeződés kerüljön a vízbe, ha letakarjuk, amikor nem fürdünk benne, ezért időt, pénzt és ráfordított energiát lehet megspórolni, mivel nem kell takarítani, vagy akár leengedni a vizet, hogy aztán újból tele engedjük drága pénzen.

A víz elpárolgása és a medence takaró fóliák

Hasonlóan pénztárcakímélő hatása van a medence takaró fólia alkalmazásának, ha letakarjuk a víz felületét, amikor nem használjuk, mert a fólia megakadályozza a víz párolgását.

Környezetkímélés és a medence takaró fóliák

Műanyag világunkban lassan elborít bennünket a sok műanyag szemét. Folyóvizeink, tavaink látványát tönkreteszi a víz tetején úszkáló sok-sok eldobott flakon. Az élővilág is szenved, pusztul az ember által termelt szeméttől.

Gyermekeink, unokáink jövőjét védjük, ha környezettudatosan élünk és nemcsak arra törekszünk, hogy újra hasznosítható termékek gyártásán gondolkodjunk, hanem arra is, hogy ilyen termékeket vásároljunk meg és használjunk a háztartásunkban.

A solar medence takaró fólia, és a nagy buborékos medence takaró fólia alkalmazásával gondoskodhatunk környezetünk ökológiájának és szépségének a fenntartásáról, gyermekeink jövőjének a biztosításáról, hiszen ezeknek a fóliáknak az anyaga 1. osztályú, újra hasznosítható műanyagokból készül.

Láthatjuk tehát, hogy a medence takaró fólia, a solar takaró fólia, a buborékos medence takaró fólia, vagy a nagy buborékos medence takaró fólia tehát nem egyszerűen csak a medence letakarására szolgálnak, hanem bármelyiket is választjuk medencénkhez, több funkciót is ellátnak a medencevíz tisztaságának megőrzésétől kezdve egészen a környezetvédelemig. Ennek következtében nincs is más dolga, mint megrendelni a medencéjéhez a legmegfelelőbb medence takaró fóliát, ha pedig bizonytalan, hogy melyik volna a legjobb, kollégáink készséggel állnak rendelkezésére.